Zien en doen

Radio Kootwijk

Radio Kootwijk

Op een steenworp afstand van Apeldoorn ligt Radio Kootwijk. Dit voormalig zendstation is een rijksmonument en ligt in een prachtige omgeving op de Veluwe. Wilt u dit opmerkelijke gebouw bezoeken? Er worden door Staatsbosbheer rondleidingen georganiseert waardoor u dit indrukwekkende gebouw beter leert kennen.

Veluwse stoomtrein

Veluwse stoomtrein

Elke zomer op de zondagen vertrekt er weer een stoomtrein vanaf het station in Apeldoorn. Op het traject Apeldoorn-Dieren rijdt de VSM door een prachtig stuk van de IJsselvalei. U kunt uitstappen op het station in Beekbergen en hier treft u nog meer spoormatrieel, waaronder een oud stationsgebouw en locomotieven.

Theater Orpheus

Theater Orpheus

In een grote stad zoals Apeldoorn mag een modern theater niet ontbreken. De cultuur liefhebbers kunnen hier genieten van dans, theater en cabaret. Het theater bezit ook een restaurant zodat u een voorafgaand aan de voorstelling heerlijk kunt genieten van een diner.

Apeldoornse binnenstad

Apeldoornse binnenstad

Bezoek ook een dagje de binnenstad van Apeldoorn. Het is een prima stad om te winkelen. Daarbij is de hoofdstraat de langste winkelstraat van Nederland. Ook de kleine zijstraatje met zijn unieke winkeltjes en restaurantjes zijn de moeite waard.

Coda Museum

Coda Museum

Het Coda museum ligt midden in de stad en heeft wisselende tentoonstellingen met moderne kunst van (inter)nationale ontwerpers en kunstenaars.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Dit prachtige park ligt op de Veluwe en is tegen betaling toegankelijk. Het ligt op steenworp afstand van Apeldoorn en er zijn 3 ingangen. In het park kunt u gebruik maken van gratis witte fietsen om u te verplaatsen. Er zijn tal van fietsroutes die u langs de mooiste plekken brengt.

Natuurpark Berg en Bos

Natuurpark Berg en Bos

Dit natuurpark is 250 hectare groot en is een mooie plek voor het maken van een wandeling. Er zijn diverse afstanden. Daarnaast is er ook een grote speelweide voor kinderen en een restaurant met een schitterend uitzicht over een grote vijver met fonteinen.

Koningin Julianatoren

Koningin Julianatoren

Dit pretpark is het leukste kinderpretpark van Nederland. Het ligt in de buurt van Apeldoorn en heeft ruim 60 attracties waarvan 1 achtbaan.

Apenheul

Apenheul

Deze dierentuin met grotendeels apen is echt een aanradar. In het park kunt u 300 apen van 35 verschillende soorten bewonderen. Sommige soorten lopen zelfs los tussen de bezoekers. Het is opgericht in 1971 en momenteel een van de grootste dierentuinen van Nederland.

Paleis het Loo

Paleis het Loo

Het Paleis het Loo is een voormalig koninklijk paleis en is momenteel ingericht als een museum. Ook de tuinen van het paleis zijn toegankelijk voor bezoekers.

Klimbos Veluwe

Klimbos Veluwe

Altijd al willen tokkelen en zwieren in hoge boomtoppen? Dat is mogelijk! In het natuurpark Berg en Bos is sinds 2009 het Klimbos Veluwe gevestigd. Ben jij klaar voor het avontuur?